چه چیزهایی سوهان را خوشمزه می کند؟

 

در پست قبل درباره تاریخچه سوهان برای شما مطلب گذاشتیم. در این پست می خواهیم از مواد اولیه و خواص آن بنویسیم.
سوهان یک شیرینی یا حلوای سنتی با بافتی فشرده و به رنگ قهوه ای روشن است که بسته به نوع آن از مواد اولیه متفاوتی تهیه می شود اما مواد اولیه اصلی و همیشگی آن آرد، جوانه گندم، روغن، شکر، زعفران، زرده تخم مرغ، هل و پسته هستند.
هر یک از مواد بالا داری خواص مخصوص به خود هستند که با ترکیب شدن و پخته شدن سوهان، آن را تبدیل به یک شیرینی با ارزش غذایی می کنند.
گندم یکی از مهمترین و غنی ترین غلات موجود در سطح جهانی ِ موجود در کره زمین است که بر اساس تحقیقات انجام شده روی آن، برای زندگی سالم بسیار مفید است.
خواص بی نظیری همچون کم چربی بودن آن در خطر حملات قلبی را کم و قند خون را در بیماران دیابتی تنظیم می کند. گندم، سرشار از عناصر کاتالیزوری، نمک‌های معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است.
خواص گندم شامل کنترل چاقی خصوصا در خانم ها، بهبود سوخت و ساز بدن، جلوگیری از دیابت نوع ۲، کاهش التهاب مزمن، جلوگیری از سنگ صفرا، سلامت معده و روده خانم ها، جلوگیری از سرطان سینه، بهبود سیستم قلب و عروق در خانم های یائسه، جلوگیری از حمله قلبی و همینطور جلوگیری از آسم در دوران کودکی می شود.
طلای سرخ یا زعفران دارای بیش از 150 ترکیب مختلف مانند کاروتنوئیدها، سافرانال، کروسین، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد بیوشیمیایی است. همینطور در زعفران مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سلامت انسان وجود دارد.
زعفران داری خواصی مانند افزایش ایمنی بدن، افزایش گردش خون، محافظت از سلامت قلب، کنترل دیابت، کاهش اضطراب، تقویت قدرت استخوانی، بهبود عملکرد عصب، ضدافسردگی، جلوگیری از سرطان، کاهش اختلالات معده و درمان التهاب و کاهش درد می باشد.
زرده تخم مرغ شامل ویتامین های بیشتر و مقادیر بالاتری از این ویتامین ها نسبت به سفیده تخم مرغ است. هر زرده تخم مرغ حاوی هفت B6 و B ویتامین B-12 ،A ،D ، E و K  است.
زرده تخم مرغ با داشتن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی موجود در آن برای سلامت قلب و عروق، جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان پستان، تاثیر بر رشد مغز و تقویت ساختار قوی و محکم استخوان های نوزاد (از طریق شیر مادر)، رشد و درخشش مو... مفید است.
هل از قدیمی ترین ادویه ها مورد استفاده در مصری ها، رومی ها و یونانی ها است. هل از بروز بیماری سرطان جلوگیری می کند، و در درمان دیابت و افسردگی مفید است.
پسته یک آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن برابر با پتاسیم پرتقال است. و حاوی مواد مغذی مانند: کربوهیدراتها، پروتئین، پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند. همینطور دارای ویتامین های ضروری همچون ویتامین ث، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین، اسید و بتایین است.
بنابراین سوهان با در برداشتن مواد اولیه ی بالا، شیرینی ای است سرشار از انرژی، مغذی و سالم خواهد بود.