گز از کجا می آید؟!

 

 

گز دیگر محصول شیرینی است که شرکت شیرین شهد آنا تولید می کند. قصه دقیقی از چگونگی پدیداری گز مانند سوهان وجود ندارد، تنها می دانیم آقای محمدعلی شکرچیان حدود 450 سال پیش، هم زمان با دوره صفویه، گز را اختراع کرد و آن را به سوغاتی اصیل اصفهان تبدیل کرد. اگر چه  اکنون در همدان، چهارمحال و بختیاری،کرمان، فارس، قم  و یزد نیز تولید می‌شود.

گز از ترکیب شکر، سفیده تخم مرغ، مغز بادام و پسته و هل و گلاب استفاده می‌شود. اگر در ترکیبات گز از بادکا استفاده شده باشد، ارزش غذایی آن را پایین می آورد.

 این شیرینی‌ که در مناطق مختلف اصفهان با نام گز ساخته می‌شود، نام خود را از شهدی که از پسیل  ترشح شده روی درخت گز گرفته است. گزانگبین از معدود قندهای فروکتوز به تنهایی در طبیعت است.

اگر می خواهید گز اصیل اصفهان بخورید باید آن را سفارش دهید! به این صورت که در گز سفارشی شما از مقدار کمی عصاره گزانگبین که از درختچه ای با همین نام در حوالی خوانسار رشد می کند، استفاده می شود.