داستان‌های سوهانی

عطار و میرزا قشمشم

تاریخچه پیدایش سوغات شیرین قم یعنی سوهان، به دوره پادشاهای قاجار برمی گرده. یعنی بین سالای 1289 تا 1290 خورشیدی. اون زمان قرار بر این بود که صحن عتیق بارگاه حضرت معصومه(س) توی شهر قم افتتاح بشه. بزرگان و سران قمی هم اُرسیشون (کفش) رو ور کشیدن و به برگزاری یه مراسم باشکوه آستین بالا زدن و شاه سیبیل کلفتشون رو هم برای این مراسم دعوت کردن. از اون‌جایی هم که شاه ترسو تشریف داشتن و فوبیای ترور توی مغزش تلو تلو می‌خورد؛ معاون خودش رو برای مراسم فرستاد. روز مراسم فرا رسید و هرکسی برای خودشیرینی تحفه‌ای نثار این میرزا قشمشم، معاون شاه می‌کرد. صنایع دستی، جواهرات و…

در بین بزرگان قم، شخصی به نام محمد علی عطار برای پیش‌کش کردن؛ سمنویی رو که به اون شکر اضافه کرده بود تقدیم معاون شاه کرد. این بزرگوار هم بعد از صرف ناهاری مفصل، انگشت مبارک رو به شیرینی زد و به مزاجش خوش اومد. ایشون بعد از خوردن این شیرینی افاضات فرمودن که این تحفه مثل سوهانی غذای مرا هضم کرد. به این ترتیب بود که اسم سوهان روی اون شیرینی قرار گرفت و تولید انبوهش آغاز شد.

2 دیدگاه در “عطار و میرزا قشمشم

  1. درسا تقوی گفت:

    سلام روزگارتون سرشار از برکت الهی .
    واقعا طعم لذت بخشی داره و درجه یک هست محصولاتتون .
    امیدوارم هر روز بدرخشید 💚

    1. mousavi گفت:

      سلام و تشکر از لطف و نظر شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *